Det er vigtigt med spærtræ af høj kvalitet

Er det en mulighed, at dit tag skal istandgøres eller evt. sågar helt skiftes ud? Kan du derudover ikke helt finde ud af, om din bolig skal bruge nyt spærtræ? Såfremt der er begyndende huller, ville det være klogt at reparere dit tag ved brug af nogle splinternye tagplader eller tagsten, f.eks. eternit tagplader, inden der kommer større skader. Ved disse uheldige hændelser er nye tagsten en klog investering, for når der kommer sprækker i dit tag, kan det føre til råd & svamp i huset. Det er herudover relevant, at boligen har noget spærtræ i god kvalitet med hensyn til dit tag, af sikkerhedsmæssige årsager. Hvad enten du overvejer at investere i noget nyt spærtræ, nogle splinternye tagplader el. tagsten, så køb det snarest, før det pludselig er for sent.

Idet du vil investere i nogle nye tagplader af eternit, behøver du ej blive nervøs for, at tagpladerne har asbest i sig. Det ophørte nemlig i begyndelsen af 1980’erne, at man brugte asbest i eternit. Såfremt du har et eternittag, som er fra før 1984, burde du få det udskiftet til nogle nye eternit tagplader, før det går i stykker, og der eventuelt kommer asbest-forurening. Beslutter du dig for at anskaffe disse nye eternit tagplader, så kan du formode, at taget klarer sig i mange år. Men levetiden afhænger rimelig meget af, hvor meget taget hælder, hvor levetiden forbedres, jo højere hældningen er. De begyndende indicier på slitage vil som regel være, at tagets overflade starter på at afskalle, el. der kommer revner.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>