Indcirkl havearealet ved opstilling af hegn

Havehegn af alle typer hitter stort hos forstædernes forældre, og det er absolut ikke svært at regne ud , hvad grunden er. Danskerne er nemlig kendt vidt og bredt, som folk, der bruger megen energi på at bevare privatlivets fred, og hvad kan være bedre til at holde fremmede blikke ude af haven end et dertil indrettet hegn?

Havehegnene er særligt synlige i forstædernes række- og parcelhusområder. Her skyldes hegnenes store popularitet imidlertid i høj grad overvægten af børnefamilier med kæledyr. At holde eventuelle fremmedes blikke udenfor hjemmets grund er nemlig langt fra havehegnets eneste funktion – de kan også bruges til at holde kæledyr og børn inde i den!

Dansk landbrug og industri har allerede i flere år benyttet sig af de funktionelle havehegn, men nu lader det altså til, at de også stormer frem hos de danske familier. En stor del af danskerne synes også, at det skaber en særlig hygge med en indkredset have, hvor der f.eks. kan placeres et træhus til de små eller laves en mindre urtehave.

For et stort antal danske familier er grillaftener derudover en fast del af sommerens familiehygge, og en have med havehegn fungerer perfekt til opstilling af en lille havegrill, som både familie og venner kan samles om på en dejlig juliaften uden risiko for indblanding fra fremmede forbipasserende.