Man gøres næppe god, hvis ikke der findes musikinstrumenter

Til alle familiefester, lige fra dengang jeg var lille, eksisterede der uden undtagelse én speciel hændelse, der hørte med. Aftenen endte uden undtagelse med instrumenter og skønsang, ligegyldigt om vi fejrede julehygge, nytår, bryllupsdage, sankt hans og blot en simpel gang aftensmad. Hjemmet var hver gang proppet med musikinstrumenter, og på grund af, at basalt set hele min slægt ejer større eller mindre instrumentale færdigheder, blev det altid til et herligt sammenspilshold. Alle som en kunne synge med, både rollinger og ældre, og nogen af dem ville vise sig på piano, nogen på akustisk guitar.

Sammenlignet med lidt svingende koncertsang & instrumental underholdning, er der ingen hurtigere måde at hæve sindsstemningen. Pga., at musikinstrumenter til tider er noget af en ekstravagance, ejer de fleste huse ulykkeligvis langt fra denne mulighed. Musikinstrumenter bliver, især dersom de vælges af høj kvalitet, ikke omkostningsfrie, så der skal være planen om en engageret indsats, for at investeringen i musikinstrumenter kan betale for sig.

Tilhører du dog en musikalsk husstand som jeg selv, eksisterer der slet ingen begrænsninger for den fest, musikken evner at skabe. Alle morbrødre, bedsteforældre, forældre & nevøer mestrer noget, så i hvert hjem findes flere musikinstrumenter – mest mundharmonika & banjo. Fødselsdagssange oplever oftest en forbedring med hjælp af guitar og klarinet, og til juleaften forbliver musikinstrumenter så som flygel et nødvendigt akkompagnement til salmerne. Det føles da utrolig glædeligt, idet musikalsk talent endda har mulighed for at fjerne regninger, og nogle familiemedlemmer har oveni haft succes med at klare sig som professionelle artister.

Her kendes jo slet ingen større foræring end musik, ubestemt af hvad niveau af musikalitet, familien ligger på.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>