Tagrensning af snavsede tag

Dit tag kan nemt blive snavset på grund af regnvand, alger og mos. Dette kan ikke mindst gøre dit tag farligt at kigge på, det destruerer også et tag. Regn kan nemlig resultere i fugt ikke blot på oversiden af tagpladerne, men også under tagpladerne, hvilket gør, at et tag langsomt bliver nedbrudt. Det tager lang tid at lave et helt nyt tag, og det er en stor udgift. En istandgørelse bestående af tagrensning samt maling kan gøre dit tag ligeså godt, og så koster det kun en fjerdedel af et nyt tag. Et tag, hvor der er blevet lavet en tagrensning, er samtidig ligeså udholdende som et helt nyt tag.

Idet et tag får en renovering, bliver det først undersøgt for alle skader, hvorefter det forbedres. Derefter skal dit tag have lavet en tagrensning, hvor det til at starte med vaskes, og så renses taget omhyggeligt med en børste, ikke kun på tagoverfladen, men også der hvor tagpladerne overlapper hinanden og i alle kanter. Taget skal så skylles godt efter, og så er alt skidt blevet fjernet, hvorefter dit tag modtager en behandling mod alger for at forebygge mere begroning. Nu er taget klar til at kunne blive malet.

Man har forskellige slags tagbelægning lavet af mange forskellige slags grundmaterialer. Samtlige tag kan udbedres, og stort set alle tag kan holde til højtryksspuling. Dette gælder eksempelvis betontagsten samt tage, der er lavet af rustbeskyttet stål. Tegltage er sarte og kan dermed ikke tåle højtryksrensningen, men de kan derimod få udført en behandling mod alger. Pladerne i et gammelt tag kan være opbygget med asbest, som er stærkere end de nye tagplader, så selvom de for eksempel er begroede, kan de stadig få en tagrensning og maling og slutte med at være så smukke som nye.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>